Enhörningar och Bulgurland – 9/7 2015

IMG_8197Den här våren och försommaren har gått helt galet fort. Både jag och sambon har haft mycket på jobbet och helgdagarna har avlöst varandra, för att inte tala om födelsedagar och födelsedagskalas och vi har verkligen inte orkat göra några storslagna semesterplaner.

Så, med endast några veckor kvar började tankarna mala: ”Men vad ska vi göra då?” ”Allt kommer vara uppbokat!” ”Har vi sparat tillräckligt?” ”Legoland, Kolmården, Astrid Lindgrens värld? Disneyland!?”
Lyckligtvis slutade tankarna mala när vi för ett ögonblick tog av den självpåtagna ”Reiseleiter-mössan” och istället ställde frågan ”Vad vill barnen?”

Föräldrar och barn samlades en kväll runt ett tomt grönt papper och en penna med frågan ”Vad ska hända på sommarlovet?”
Barnens svar blev: Bada med simglasögonen, äta matsäck vid stranden, åka till Barnens Gård, bada i poolen vi fått ärva av våra grannar(tack!), besöka Målilla Tractor Power Weekend (yeah!), cykla och spela badminton.
Och så hade föräldrarna några önskningar: Tälta i Karlshamns skärgård med goda vänner, spela datorspel, gå på någon av Karlshamns sommarteatrar samt hälsa på en annan vän uppåt landet med traktorer och 18.000 höns.
Sedan belv det några önskningar som kräver lite mer kreativitet för att kunna uppfyllas:

  • Träffa en enhörning (hoppas att Bäckahästen i Ronneby Brunnspark funkar?)
  • Åka till Bulgurlandet (som ”faktiskt finns!”) och träffa alla på Monster High (ehhh, ingen aning hur vi löser detta – det går bra att komma med idéer)

Vi blev alla så himla nöjda med vår planering. Barnen för att de varit delaktiga och föräldrarna var nöjda av samma anledning, att vi lät barnen vara delaktiga – vi äger nu vårt sommarlov tillsammans.
Det gröna pappret som hänger i köket är en bra påminnelse om att man inte behöver göra alla de där stora utflykterna eller åka till de dyra, superhäftiga (enligt vem?) turistmålen.
I sommar kommer vi att ”hänga” snarare än att flänga.
Och om allt annat är upptaget så har vi alltid en enhörning att träffa och så länge Bulgurlandet inte kräver en längre resa så kommer den här semestern inte heller behöva kosta så värst mycket.

Ha en härlig och avslappnad sommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s